Gyimesi: Megjöttem – a Szövetség volt független képviselő-jelöltje vezetni akarja a párt „portfólioját”

2023. december 7. - 15:29 | Belföld

Elvállalt valamilyen tisztséget – valószínűleg az alelnöki posztot – a Szövetségben Gyimesi György, de csak feltételekkel. A volt parlamenti képviselő belépését ma reggel jelentette be Forró Krisztián, a Szövetség elnöke, részleteket azonban nem árult el a Gyimesivel kötött alkuról. Gyimesit várhatóan a Szövetség kongresszusa szombaton választja meg a párt alelnökévé.

Gyimesi: Megjöttem – a Szövetség volt független képviselő-jelöltje vezetni akarja a párt „portfólioját”
Fotó: Cséfalvay Á. András

„Megjöttem” – jelentette be néhány órával Forró Krisztián pártelnök után ma dél körül Gyimesi György is, hogy belépett a Szövetségbe. A Szlovákia párt (előtte OĽaNO) korábbi parlamenti képviselője valamilyen tisztséget vállalt a pártban, azt azonban nem árulta el, hogy milyet. A korábbi hírek szerint a párt – elsősorban az MKP Platform – alelnöki pozícióval csábította Gyimesit, aki független jelöltként ott volt a párt parlamenti választási listáján. A választási kampány előtt arról beszélt, hogy majd a választások után meglátja, belép-e a pártba.

Most arról írt, hogy azzal feltétellel vállalta el a „tisztséget”, hogy az „általam korábban hangoztatott hibákat kijavíthassuk, hiányosságokat orvosoljuk”.

„Egy valóban alulról épitkező párt portfólioját vagyok kész vezetni” – írja Gyimesi, de arról nem beszél, hogy ez a „portfólio” mit takar.

A bejegyzés szerint „kritikus kíván maradni minden olyan kérdésben, ami hanyatláshoz vezet”, és egyben kipihent, vagyis van energiája és készen áll a munkára.

A bejegyzés talán egyetlen konkrétumot tartalmaz: a párt struktúráját akarja újjáépíteni.

„Tehát megjöttem, alázatos munkával újraéleszteni a párt struktúráit a legkisebb faluban is. Sok beszélgetés áll előttem, hogy érteni tudjuk, miért tartottunk ott, ahol tartunk” – fejezte be bejegyzését Gyimesi.

Szombaton tisztújító kongresszust tart a Szövetség, várhatóan ekkor választják majd meg Gyimesit a párt alelnöki posztjára. A kongresszuson teljes tisztújítást tartanak, de a vezetés legtöbb tagja újraindul a posztjáért, valószínűleg a pártelnöki poszton sem lesz változás. Módosítják az alapszabályt is, aminek egyik eredménye, hogy két alelnöke lesz a pártnak, a másik pedig az, hogy megszűnnek a platformok.

- lpj -