Gyimesi: „Orbán valamit nagyon jól csinál”

2021. április 22. - 09:39 | Belföld

Terjedelmes interjút adott a magyarországi Azonnali.hu hírportálnak Gyimesi György, a kormánypárti OĽaNO parlamenti képviselője, aki a többi között azt is elárulta, hogy csak az orosz Szputnyik vakcinával lenne hajlandó beoltatni magát.

Gyimesi: „Orbán valamit nagyon jól csinál”
Fotó: Paraméter

A magyar nemzetiségű képviselő a beszélgetésben „korruptnak” nevezi a Híd pártot, és kifejti: Bugárék politikusainak sikerült átmenteniük magukat az alakulófélben lévő egységes magyar pártba, a Szövetségbe. „Ami pedig a legtragikusabb, hogy ezek az emberek átvették a politikai irányítást a Szövetségben” – véli Gyimesi.

Szerinte a szlovákiai magyarok szerencséje, hogy ő egy szlovák pártban politizál.

„Ha nem lenne így, akkor a magyaroknak most egyáltalán semmilyen képviseletük nem lenne a szlovák parlamentben” – fejti ki az interjúban.

Gyimesi György szerint a szlovákiai magyaroktól „nagyon pozitív visszajelzéseket” kap munkájával kapcsolatban annak ellenére, hogy a liberális médiában lejárató kampány indult ellene.

Arra a felvetésre, hogy Gyimesi megosztó személyiségével nemzetiségi feszültségeket szít, a képviselő ezt válaszolta:

„Tíz év hallgatás után radikálisnak tűnhet a fellépésem,

de ez egyáltalán nincs így, hiszen én csak kiállok a nemzeti jogaink mellett”.

A magyar miniszterelnökről szólva Gyimesi kifejti: „Orbán valamit nagyon jól csinál, ha a magyar választópolgárok háromszor is ekkora mandátumot adtak neki.” Szerinte az Orbán-kormány nem avatkozik bele Szlovákia belügyeibe. „Én legalábbis nem érzékelem, hogy a magyar kormány nyomást gyakorolna vagy bármilyen módon bele akarna szólni a szlovákiai magyarok ügyeibe” – jelentette ki a képviselő.

Gyimesi bírálta Zuzana Čaputovát, szerinte Szlovákia köztársasági elnöke „beleavatkozik politikai kérdésekbe”, amit ő helytelenít. Végül kifejti, szerinte az orosz vakcinával nincs semmi gond. „Én nem is vagyok hajlandó mással beoltatni magam” – mondja az interjúban az OĽaNO parlamenti képviselője.

-para-

Címkék: Gyimesi György