Gyimesi szlovákul temeti az etnikai politizálást, és ezt nem igazán díjazzák!

2023. október 2. - 09:36 | Belföld

Gyimesi György, a Szövetség listájának utolsó helyéről induló, a párton belül második legtöbb karikát gyűjtő politikus vasárnap hajnalban, amikor lényegében eldőlt, hogy a pártjuk nem kerül be ismét a parlamentbe, azt találta kiírni a Facebook-oldalára, hogy az etikai politizálásnak végérvényesen befellegzett. Ráadásul szlovákul. Jöttek is az izmos reakciók!

Gyimesi egyébként nem írt mást, mint amit például a Híd alelnöke, Rigó Konrád a portálunk által vele készített videóinterjú során is kijelentett, csakhogy ezt arrafelé nemigen értékelik.

"Ezt én soha nem merném így leírni, mert nem igaz! Főleg szlovákul!" - reagált Gyimesire Halász Béla, Gúta polgármestere aki tőle eggyel előbbről, a 148. helyről indult, és szeretett vele mutatkozni (lásd.: március 15-én Gyimesi volt a sztárvendég Gútán).

Ugyancsak elutasítóan reagált rá Nagy József, az Összefogás-platform politikusa: "Amíg van 5+% magyar, (mostvan 8+%!) addig ezt nem szabad feladni. És mindig is lesz valaki, aki folytatni fogja és lál is támogatókat. Van még rezervánk" - írta többek között.

"Ez gyors volt!" - írta reakciójában Pomichal Krisztián, az Orbán-rendszer utánpótlásképzőjének tartott Mathias Corvinus Collegium (MCC) dunaszerdahelyi képzési központjának vezetőjévé kinevezett Pomichal Krisztián.

A hozzászólók egy része hasonlóképp vélekedett, többen elhamarkodott kijelentésként értékelik, amit Gyimesi szlovákul kiírt. Egy hozzászóló viszont azt ajánlotta "Jurajnak", hogy "hagyja ott soviniszta haverjait, és csatlakozzon valamelyik, értékrendben hozzá közel álló párthoz.

(parameter)