Győrben a nyakat is elvághatják, ha zsarolásra kerül sor

2018. szeptember 24. - 09:31 | Régió

Minősített zsarolás kísérlete miatt emelt vádat a Győri Járási és Nyomozó Ügyészség egy győri házaspár ellen, amely kétmillió forintot kért egy cég tulajdonosától a könyvelési anyag visszaadásáért - tájékoztatta a Győr-Moson-Sopron megyei főügyész hétfőn az MTI-t.

Győrben a nyakat is elvághatják, ha zsarolásra kerül sor
Illusztráció

Takács Péter közleménye szerint a büntetett előéletű házaspár női tagja öt évig könyvelt a sértett cégnek, mielőtt a vállalat a szerződést 2016 nyarán elégedetlenség miatt felmondta. Ezzel együtt a könyvelő díját kifizette, de az iratokat a nő nem adta vissza a cégnek, pedig több felszólítást is kapott.

A könyvelési anyag visszaadását a nő férje - a felesége támogatásával - kétmillió forint kifizetésétől tette függővé, és személyesen és telefonon is a nyaka elvágásával fenyegette a cég képviselőjét és egyik alkalmazottját. A férfi a cég tönkretételével is próbált nyomást gyakorolni, egy eseteges adóhatósági eljárás kilátásba helyezésével. Az iratok végül a hatóságok fellépése miatt jutottak vissza a céghez. A bűncselekmény nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

MTI

Címkék: Győr, zsarolás