Győri szervkereskedőkkel riogatnak a Facebookon!

Több mint 6000 megosztásnál jár egy poszt a Facebookon, amely győri szervkereskedők veszélyére hívja fel a figyelmet.

˝Szervkereskedelem! S.O.S. SEGÍTSETEK! Szeretném minden ismerősöm figyelmét felhívni! Győrben egy nagy fekete autóból 4 jólszituált fiatalember szólít le fiatal (14-18 év közötti) fiúkat és lányokat, valamilyen utcát, hidat, vagy bármit keresve. Amikor a leszólított gyerek elmondja, hogy merre van, amit keresnek, úgy tesznek, mintha nem hallanák... és közelebb hívják az illetőt. Miután ő gyanútlanul közelebb megy, megpróbálják az autóba tuszkolni, és ha ez sikerül, a gyereket innentől kezdve senki nem látja többet. Egyik ismerősöm lányát próbálták meg így elrabolni (péntek, fényes nappal a Szigethy Attila utcában! Adyváros ), de neki szerencsére sikerült elmenekülnie. A rendőrség tud a dologról, de valamilyen okból nem publikálja, azért írtam, hogy mindenki beszélgessen el a csemetéjével, és akit tud, értesítsen erről, amit írtam, mert tényleg nem vicc....!!!! Ha már hallani nem lehet róla sehol, legalább itt figyelmeztessétek az ismerőseiteket!! "Én most beszéltem egy ismerősömmel telefonon, és Ő azt mesélte, hogy Egerben is lesötétített fekete Mercedesszel szedik össze a 14 - 19 éves gyerekeket! Hol élünk?A Rendőrség ilyenkor mit csinál?????"

- olvasható a posztban.

Kisalföld megkereste az ügyben a rendőrséget, azonban az ő tudomásuk szerint a Facebook-bejegyzésben valótlan eseményt írnak le.

"Az események kapcsán a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitánysághoz bejelentés - válaszadásunkig - nem érkezett, hasonló ügyben eljárás nem indult", nyilatkozta a sajtószóvivő.

Blikk