Győrnél fákat csavart ki a vihar, úszik a város

2018. június 13. - 22:07 | Külföld

A Csallóközből egyelőre nem érkezett hír súlyosabb felhőszakadásról, Dunaszerdahelyen esik az eső, de semmi rendkívüli nem történt. Kicsit délebbre viszont a helyzet ennél keményebb.

Győrnél fákat csavart ki a vihar, úszik a város
Fotó: Index

Az Országos Meteorológiai Szolgálat másodfokú riasztást adott ki felhőszakadás veszélye miatt szerda este kilenc órakor Fejér, Komárom-Esztergom, Somogy és Veszprém megye területére csütörtök délig - írja a katasztrófavédelem nyomán az Index, hozzátéve, hogy rövid időn belül 50 millimétert is meghaladó mennyiségben várható csapadék.

Kora este északnyugaton már súlyos károkat okozott, pincéket, utcákat öntött el, és fákat döntött ki a Győrre, Ikrényre és Rábapatonára lecsapó vihar.

Győrben a Malom úton például az alagsorba beömlő esővíz még az ott parkoló autót is ellepte. A Liget utcában egy családi házban kialakított raktárt öntött el a víz. Sok utcában leállt a közlekedés a felgyülemlett esővíz miatt. Több helyen fák dőltek épületekre és utakra.

Előző este is súlyos vihar söpört végig Magyarországon, egy brüsszeli járat nem tudott leszállni Budapesten, sok helyen áramkimaradás volt, a szél erőssége is elérte helyenként a 100 km/órát.

(Index)