Gyorshajtás vagy bukósisak? – ki volt kapcsolva a rendőrök kamerája a gútai kerékpáros bírságolásakor

2019. március 12. - 13:15 | Régió

A rendőrök kamerája rejtélyes módon ki volt kapcsolva, amikor megbírságolták az állítólag gyorsan hajtó gútai kerékpáros nőt.

Gyorshajtás vagy bukósisak? – ki volt kapcsolva a rendőrök kamerája a gútai kerékpáros bírságolásakor
Fotó: Facebook

Mint arról beszámoltunk, szombaton reggel 7 óra körül Gögh Katalin Gúta és Pacsérok településrész között haladt kerékpárral, amikor a rendőrök megállították. Katalin férje, Gábor szerint a rendőrök azt állították, azért bírságolják meg a feleségét 5 euróra, mert gyorsan hajtott a kerékpárral.

Katalin elmondta, egy hagyományos, kis áttételes kerékpárral közlekedett, és legfeljebb 15 km/órás sebességgel haladhatott.

Az esetről érdeklődtünk a rendőrségnél is. Renáta Čuháková, Nyitra megye rendőrségi szóvivőjének tájékoztatása szerint azonban a rendőrök azért büntették meg a kerékpárost, mert bukósisak nélkül közlekedett. „A rendőrök a törvény szerint jártak el az ügyben“ – nyilatkozta portálunknak a szóvivő.

Ezt azonban Katalin cáfolja, és továbbra is állítja, viselt bukósisakot az eset idején, ezért tehát szerinte nem büntethették volna meg.

A JOJ televízió úgy tudja, az eset idején a rendőrautóban lévő fedélzeti kamera ismeretlen okok miatt ki volt kapcsolva, így nem készült felvétel a rendőri eljárásról.

Katalin férje, Gábor elmondása szerint felesége bizonylatot sem kapott a bírságról, csupán egy csekket. A rendőrök állítólag azt mondták Katalinnak, hogy már régebb óta figyelték, mert feltűnt nekik, hogy gyorsan közlekedik a kerékpárral.

-para-