Ha állami bérlakásra tart igényt, már jelentkezhet

2023. január 19. - 15:38 | Belföld

Az államilag támogatott bérlakások iránt érdeklődők már regisztrálhatnak az Államilag Támogatott Bérlakások Ügynökségénél (AŠPNB) – tájékoztatott csütörtökön az ügynökség igazgatótanácsának elnöke, Peter Sekáč.

Ha állami bérlakásra tart igényt, már jelentkezhet
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

Az érdeklődési lapon fel kell tüntetni, hogy mekkora lakásra tartanak igényt, illetve melyik régióban.

„Az érdeklődők folyamatosan értesülnek majd az általuk választott helyszínen zajló projektekről” – tájékoztatott Sekáč. Ezt követően konkrét lakásajánlatokat tesznek közzé, és az emberek lefoglalhatják a számukra megfelelőt.

A lakásokat két befektető – a WBG és a Kooperativa biztosítótársaság – építi. Összesen 9000 bérlakáról van szó, a befektetés értéke hozzávetőlegesen 1,5 milliárd euró. Az ügynökség időközben más befektetőkkel is tárgyal.

Ezekben a lakásokban a bérleti díj átlagosan 62%-kal lesz olcsóbb a jelzáloghitel-törlesztéshez képest. Az államilag támogatott bérlakások tehát könnyebb hozzáférést biztosítanak azoknak, akiknek nincs elegendő jövedelmük a jelzáloghitel jóváhagyásához, vagy ez számukra hátrányos lenne.

Az érdeklődők a najommnebyvanie.gov.sk weboldalon találnak bővebb információt, illetve jelentkezni is ezen az oldalon keresztül lehet.


(TASR)