Ha átesett a koronavíruson, de csak antigénteszttel igazolták a fertőzést, most problémája adódhat

2021. július 11. - 08:32 | Belföld

Nem kapnak nemzetközileg elismert igazolást arról, hogy átestek a koronavíruson és védettnek számítanak azok, akiknél csak antigénteszttel igazolták a fertőzést – figyelmeztet a TV Markíza.

Ha átesett a koronavíruson, de csak antigénteszttel igazolták a fertőzést, most problémája adódhat
Fotó: Shutterstock - illusztráció

A televízió szerint abban az esetben, ha a fertőzést nem PCR-teszttel igazolták, nem kapnak igazolást a nemzetközileg elismert GreenPass alkalmazásban arról, hogy átestek a fertőzésen és tart a védettségük.

Szlovákiában ezidáig 386 864 antigénteszt lett pozitív, közülük azonban többnél PCR-teszttel is igazolták a fertőzést, így ez mindenkit nem érint közülük

Úgy néz ki, hogy ezt a problémát egyelőre a kompetensek sem igyekeznek megoldani, tárgyalásokat ugyanis jelenleg nem folytatnak erről. Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszter úgy reagált, hogy hamarosan minden érintett esetében egyébként is letelik az a bizonyos 180 nap, amely attól a naptól számít, miután az érintett átesett a fertőzésen, és addig hivatalosan is védett a koronavírussal szemben.

Azok esetében pedig, akiknél még nem telt le ez a bizonyos 180 nap, a miniszter azt javasolja, hogy válasszák a logikus megoldást, és oltassák be magukat.


(tnoviny.sk)