Ha az emberek nem lesznek kellően felelősségteljesek, újabb intézkedések jöhetnek

2020. június 25. - 09:25 | Belföld

Roman Mikulec belügyminiszter szerdán arra figyelmeztetett, hogy ha az emberek nem lesznek kellően felelősségteljesek, a kormány újabb intézkedéseket lesz kénytelen bevezetni.

Ha az emberek nem lesznek kellően felelősségteljesek, újabb intézkedések jöhetnek
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

A szerdai kormányülés után Mikulec hangsúlyozta, ha a külföldről érkező szlovák állampolgárok nem jelentkeznek önként a regionális közegészségügyi hivataloknál, nem kizárt, hogy a kormány újabb intézkedéseket fog bevezetni, hogy megfékezzék az új koronavírus terjedését.

A belügyminiszter szerint az otthoni karanténhoz szükséges eKaranténa alkalmazás használata, illetve az, hogy jelentkeznek-e a közegészségügyi hivatalnál, az embereken múlik, és nem kényszeríthetik őket ezzel kapcsolatban semmire.

„Már korábban is felhívtam a figyelmet arra, hogy a határok megnyitásával és az emberek, valamint a szomszédos országok kérésére reflektálva egyúttal átadjuk az embereknek a stafétát, akiknek felelősségteljesen kell viselkedniük” – hangsúlyozta.

A miniszter egyelőre nem beszélt a határok ismételt lezárásáról. Ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy pár héttel ezelőtt az emberek még arra kérték a kormányt, hogy a határokat nyissák meg.


(TASR)