Ha a DAC-szurkolók taplók, a nagyszombatiak micsodák?

"Tapló viselkedés! A dunaszerdahelyi szurkolók bemutatkoztak: Támadás a Spartak Trnava autóbusza ellen" - ezzel a meghökkentő címmel közölt cikket a Nový čas bulvárlap online kiadása kedden reggel.

Ha a DAC-szurkolók taplók, a nagyszombatiak micsodák?
Nagyszombati ultrák a MOL Arénában (Fotók: Cséfalvay Á. András - illusztráció)

Az egész onnan indult, hogy miután a dunaszerdahelyi DAC vasárnap hazai pályán felemelő 3:2-es győzelmet aratott a nagyszombati Spartak ellen, és a vendégcsapat legénysége autóbusszal elindult hazafelé, egy DAC-szurkolókkal teli személyautó örömmámorban úszó utasai frappáns, de tagadhatatlanul provokatív módon, sáljaikat lengetve szándékosan lelassították egy rövid szakaszon a Spartak autóbuszát.

Az incidenst megörökítette, és az Instagramoon posztolta Martin Chudý, a nagyszombatiak kapusa, aki mint egy óvodás gyermek, úgy megsértődött azon, hogy az autóbuszt lelassító gépkocsi utasai ujjaikkal a hármas számot mutogatták a csapatnak (ugye ennyi gólt kapott be a Nagyszombat Dunaszerdahelyen).

"A dunaszerdahelyi szurkolók szándékosan lelassították az autóbuszunkat, ironizálva mutogatták a sáljaikat és a hármas számot. Remélem, hogy a Spartak Trnava szurkolói ilyet soha nem tesznek az ellenféllel, mert ez szégyen!"

- írta az Instagramon a kapus, mintha a mókázó dunaszerdahelyi drukkerek minimum láncos buzogányokat lóbálva kergették volna meg a nagyszombati autóbuszt.

Mi is a szégyen?

A hangulatkeltő és végletekig egyoldalú címadás ellenére a Nový čas cikkében arról is lehet olvasni, mit kellett elszenvedniük azoknak a békés DAC-szurkolóknak, akik a nagyszombatiakhoz hasonlóan szintén a Mátyusföld irányába indultak hazafelé a vasárnapi derbi után. 

"A nagyszombatiak elkezdték megállaítani az autóinkat, mindenkit megtámadtak, aki nem tetszett nekik" - írta egy DAC-szurkoló a Nový časnak, hozzátéve, hogy Vezekény környékén 5-6 autót meg is rongáltak a nagyszombatiak, az ő visszapillantóját is letörték.

Egy másik személy egy szurkolói csoportban, a Facebookon osztotta meg sokkoló élményét, amit a meccs után élt át Tallós közelében.

"A jobb sávomat blokkolta egy BMW, a balt egy Audi, megálltak, és kiszállt egy kopasz fickó, hogy ellopja a sálamat, ami az ablakban lebegett" - idézte fel a sokkoló helyzetet a fiatal szurkoló. Elmondása szerint az árkon keresztül sikerült kikerülnie a sávokat blokkoló kocsikat, és némi üldözés után végül békénhagyták őt.

A történések ismeretében bárki eldöntheti, hogy vajon a szemtelen, de kétségtelenül békés csínytevés, vagy a tettlegességig fajuló inzultus számít-e szégyenteljes taplóságnak. Kár, hogy annak a többségnek, amely csak a Nový čas cikkének címét olvasta, nem volt esélye erre a mérlegelésre.

(db)