Ha egészségbiztosítót váltana, már csak néhány napja maradt

2021. szeptember 27. - 12:36 | Belföld

Szeptember 30-ig, csütörtökig lehet beadni a jelentkezést az egészségbiztosító váltására.

Ha egészségbiztosítót váltana, már csak néhány napja maradt
Fotó: TASR

Az Egészségügyi Ellátást Felügyelő Hivatal (ÚDZS) figyelmezteti az embereket, hogy biztosítóváltáshoz megfontoltan kell hozzáállni, és számításba kell venni az egészségügyi állapotunkat, valamint az ebből kifolyólagos egészségügyi szolgáltatások igényét. A kínált előnyöket érdemes szemügyre venni az egyes egészségbiztosító hivatalos oldalán.

A hivatal megjegyzi továbbá, hogy az egészségbiztosító 2022. január 1-jétől történő megváltoztatására irányuló kérvényt, amit a biztosított személy már benyújtott, 2021. szeptember 30-ig indoklás nélkül vissza lehet vonni.

A Szlovákiában működő három egészségbiztosító – az állami Általános Egészségbiztosító (VšZP), valamint a magánkézben lévő Dôvera és az Union is igyekszik megszólítani az ügyfeleket kedvező ajánlatokkal. Az év eleje óta 168 526 személy váltott egészségbiztosítót.

Ha biztosítóváltás mellett döntöttünk, a kérvényt személyesen vagy elektronikus úton is benyújthatjuk, illetve telefonon is jelezhetjük szándékunkat szeptember 30-g. A kliensek következő év január 1-jétől válnak a biztosító ügyfeleivé.

TASR