Ha élő pontyot szeretne karácsonyra, azt ne a legnagyobb áruházak környékén keresse

2023. november 18. - 18:12 | Belföld

A legnagyobb szlovákiai kereskedelmi láncok egyike sem kínál majd élő pontyot a karácsonyi időszak alatt.

Ha élő pontyot szeretne karácsonyra, azt ne a legnagyobb áruházak környékén keresse
Fotó: TASR

A Billa szóvivője, Kvetoslava Kirchnerová szerint a cég már régóta nem értékesít élő halat, ezt a megközelítést 2022-től nyilvánosan is vállalja, hivatalos kötelezettségvállalás formájában. Az áruházlánc harmadik félnek sem engedi meg, hogy élő halat értékesítsen az üzlethelyiségeik területén.

A Kaufland 2021-ben jelentette be, hogy 2022 január első napjától megszüntetik az élő pontyok árusítását az üzlethelyiségeikben. A Kaufland volt az első nagy üzletlánc, amely így határozott. Harmadik félnek sem engedélyezik az értékesítést.

A COOP Jednota szóvivője Jana Kuklová arról tájékoztatta a TASR-t, hogy az élő pontyok értékesítése az állatvédelem miatt visszaesésben van. A társaság ez év elején úgy döntött, hogy nem fog szerepelni a kínálatukban az élő ponty.

„A Tescónál fontosnak tartjuk az állatok nevelésének, szállításának és feldolgozásának körülményeit, ezért elköteleztük magunkat, hogy ettől az évtől nem engedjük boltjaink előtt az élő ponty árusítását” – magyarázta a Tesco Stores SR PR vezetője, Mária Zerzanová.

Tomáš Bezák, a Lidl szóvivője szerint a cég soha nem értékesített élő halat, és nem is tervezi ezt.

Azt az összes nagy áruházlánc megjegyezte a közleményében, hogy hűtött és fagyasztott halak változatos választékát kínálják majd a karácsony szezon alatt.


(TASR)