Ha Görögországba készülsz, regisztrálj, mert jön az 500 eurós bünti!

2020. augusztus 5. - 15:58 | Külföld

A Görögországba utazóknak legkésőbb 24 órával az országba való belépés előtt ki kell tölteniük egy online űrlapot. Fel kell tüntetniük például, honnan utaznak, mennyi ideig tartózkodtak más országokban, és a görögországi tartózkodás címüket is meg kell adniuk. Ellenkező esetben az országba érkezéskor 500 euró pénzbírságot szabhatnak ki rájuk – figyelmeztet a külügyminisztérium.

Ha Görögországba készülsz, regisztrálj, mert jön az 500 eurós bünti!
Illusztráció

A formanyomtatvány elküldése után minden utas e-mailban kap visszajelzést arról, hogy regisztrálták az online rendszerbe, és a Görögországba érkezés napján személyes QR-kódot kap, amelyet nyomtatott vagy elektronikus formában kell bemutatni a Görögországba érkezéskor. Ha az utas a Görögországba érkezés napja előtt indul útnak, csak a visszaigazoló e-mail bemutatásával szállhat fel a repülőgépre.

„A Görögországba való belépéskor szúrópróbaszerű koronavírus-tesztet is végezhetnek a turisták körében, és a regisztrációs űrlapon megadott címre küldik el a vizsgálat eredményt, általában 24 órán belül. Addig a turistának a szobájában kell maradnia. Ha a teszt eredménye pozitív, a vizsgált személy köteles 14 napig karanténban maradni. Aki ezt megszegi, arra 5000 euró pénzbírságot szabhatnak ki.

(TASR)