Ha ilyen csekket kapott, semmiképp ne fizesse be!

2023. január 25. - 11:54 | Belföld

Több olyan személy, aki önfoglalkoztatottként (Samostatne zárobkovo činná osoba – SZČO) dolgozik, arról számolt be, hogy a postán keresztül gyanús levelet kapott kézhez, amelyhez egy csekket is mellékeltek, amely legtöbbször egy 90 euró körüli összeg befizetésére szólított fel. Ám az egész egy nagy átverés, még ha egyelőre teljesen legális.

A levelet legtöbbször a Slovenská komora firiem a živnostníkov, a Register obchodu a živností vagy a Slovenský register firiem a živností nevű cégektől kapják meg az önfoglalkoztatottak. Ezek a vállalatok legtöbbször csak egy adatbázist működtetnek, amelybe csak akkor kerülhetünk be, ha befizetjük a közel 100 eurós illetéket. Viszont ez nem jár semmilyen féle előnnyel, viszont a legtöbb friss önfoglalkoztatott azt hiszi, hogy az összeg befizetése kötelező.

Nem érhető el leírás a fényképhez.

Forrás: FB

A félrevezető levelekkel már a Belügyminisztérium is tisztában van, fel is hívták a lakosok figyelmét, hogy csak a Obchodý register SR és a Živnostenský register SR az állam hivatalos szervei, a fenti vállalatok mind magánkézben vannak.

Azt még érdemes megemlíteni, hogy ezen cégek tevékenysége a törvények szerint teljesen legális, ennek ellenére már többen feljelentést tettek, azt remélve, hogy legalább pénzbírságot kapnak ezek a vállalatok.


(TVnoviny.sk/para)

Címkék: csalás, zivnostnik