„Ha ilyen történik, az túlmegy minden határon“ – Grendel kiborult, amiért a Sme rodinás Pčolinský támogatni fogja Mikulec leváltását

2021. június 8. - 11:21 | Belföld

Grendel Gábor (OĽaNO), a parlament alelnöke szerint nem hagyhatják szó nélkül, ha Peter Pčolinský (Sme rodina) valóban támogatni fogja az ellenzék indítványát Roman Mikulec (OĽaNO) belügyminiszter leváltására vonatkozóan.

„Ha ilyen történik, az túlmegy minden határon“ – Grendel kiborult, amiért a Sme rodinás Pčolinský támogatni fogja Mikulec leváltását
Boris Kollár és Grendel Gábor (Fotó: TASR)

„Lehet x kifogásunk a koalíción belül a miniszterek munkájával kapcsolatban, de az ellenzék indítványozására a kormány egyik tagjának a leváltása mellett szavazni túlmegy minden határon. Ha ilyen történik Roman Mikulec esetében, nem hagyhatjuk szó nélkül“ – írta a közösségi oldalán Grendel.

Az ellenzéki Smer-SD a hétvégén jelentette be, hogy indítványozni fogják a belügyminiszter leváltását, Robert Fico szerint ugyanis megalapozott bizonyítékok nélkül, hamis vallomások alapján vannak többen is előzetes letartóztatásban. Az ellenzék azután követelte Mikulec leváltását, miután csütörtökön őrizetbe vették Adrián Szabót, a belügyminisztérium Felügyeleti Szolgálati Hivatalának igazgatóját. Hivatali hatáskörrel való visszaélés és korrupció gyanújával indult ellene büntetőeljárás. Fico meggyőződése, hogy Szabó letartóztatásával el akarják hallgattatni a belügyminisztérium alá tartozó felügyelőséget, amely a Szlovák Titkosszolgálat jelentésével összefüggésben folytat vizsgálatot.

A Sme rodina képviselője, az előzetes letartóztatásban ülő ex-SIS-igazgató, Vladimír Pčolinský testvére, Peter Pčolinský kedden kijelentette, a rendkívüli ülésen támogatni fogja Mikulec leváltását. „Nem bízom a belügyminiszterben, én személy szerint a leváltására fogok szavazni. A frakcióban eltérő vélemények vannak vele kapcsolatban, egyeztetni fogunk, de én elhatároztam, hogy a leváltására fogok szavazni” – nyilatkozta Pčolinský az Aktualitynek.


(parameter)