Ha kell, Sulíkék bármikor csípőből megbuktatnak egy újabb kormányt

2023. március 5. - 15:57 | Belföld

Richard Sulík (SaS) volt gazdaságügyi miniszter vasárnap a TV Markíza Na telo című műsorának volt a vendége, és többek közt az előrehozott parlamenti választásokról, valamint a jövőbeli kormányról is beszélt – írja a TV Noviny.

Ha kell, Sulíkék bármikor csípőből megbuktatnak egy újabb kormányt
Fotó: TASR

Az ellenzék kedden újfent rendkívüli ülés megnyitását fogja kezdeményezni, Sulík pedig kizárta, hogy az SaS képviselői az előrehozott választások júniusi rendezése mellett tennék le a voksukat.

Vitapartnere, Ladislav Kamenický (Smer) szerint június 24-én vagy július 1-én lenne értelme megrendezni a választásokat. A június 24-ei dátumot legkésőbb március 6-án lehetne jóváhagyni, ez pontosan 110 nappal a választások előtt lenne.

Kemenický szerint, ha a Smer megnyerné a választásokat, Robert Fico lenne a miniszterelnök. Sulík ehhez csupán annyit fűzött hozzá, hogy Peter Pellegrini jobb kormányfő volt, mint Eduard Heger. Sulík tagadta, hogy pártja rendkívüli ülést akarna kezdeményezni a választások korábbi időpontjával kapcsolatban.

A műsor végén nézői kérdéseket is feltettek a politikusoknak. Egyikük például azt kérdezte Sulíktól, hogy ha a jövőben koalícióban lenne, ismét megbuktatná-e a kormányt. Az SaS elnöke erre azt válaszolta, hogyha az is ugyanolyan katasztrófa lenne, mint a jelenlegi, és nem maradna más választása, akkor megtenné.


(tvnoviny.sk)