Ha a kijárási korlátozás idején összefutunk rendőrökkel, alaposan meg kell indokolnunk, miért vagyunk úton

2020. október 26. - 19:36 | Belföld

A rendőrség a közösségi oldalán figyelmezteti az embereket, hogy a kijárási korlátozás ideje alatt a lehető legtöbb időt töltsék otthon, és csak elengedhetetlen esetben menjenek ki.

Ha a kijárási korlátozás idején összefutunk rendőrökkel, alaposan meg kell indokolnunk, miért vagyunk úton
Fotó: Rendőrség (Facebook)

Ha már úton vagyunk, könnyen összefuthatunk rendőrökkel is, akiknek hitelt érdemlően meg kell indokolnunk, miért hagytuk el otthonunkat. Ilyen esetben munkáltatói engedélyt, megrendelést vagy akár bevásárlásból származó számlát is felmutathatunk.

A korlátozás alól kivételt képez többek közt a munkahelyre való utazás, a kutyasétáltatás, az élelmiszer-, illetve higiéniai eszközök vásárlása, valamint az is, ha kimegyünk a természetbe.

A rendőrség arra kéri az embereket, hogy ha valaki erős és egészséges, akkor ne csak saját magára, hanem másokra is gondoljon. A hatóság továbbá arra kéri az embereket, hogy ne látogassák a hozzátartozóikat – csak, ha rájuk vannak utalva.

A járvány kezdete óta a rendőrség 1590 olyan esetet igazolt, amikor az emberek megszegték az orvos által előírt karantént, 406 esetben nyitottak ki az üzletek a tilalom ellenére és 2476 esetben szabtak ki bírságot szájmaszk viselésének elmulasztása miatt.

-para-