Ha lelövik, sem adja fel a harcot Martina édesanyja

Rendőrségi védelmet kér Zlatica Kušnírová, Ján Kuciak kedvesének, Martinának az édesanyja.

Ha lelövik, sem adja fel a harcot Martina édesanyja
Zlatica Kušnírová (Fotó: Nový Čas)

Az Eperjesi járásból származó, hatalmas megpróbáltatásokon keresztülment hölgy a Nový Čas-nak beszélt arról, hogy rendőrségi védelemért folyamodik, mert félti az életét, viszont harcolni fog az igazságért.

"Én ezt biztos nem hagyom annyiban. Ha mindenki elhallgat, én akkor sem, még ha le is lőnek... Felhívom minden édesanya és édesapa figyelmét, próbáljon együttérezni velünk. Itt nincs szó pénzről vagy pozíciókról. Értük kell elmenni a végsőkig. Nagyra értékelem, amit Kiska elnök úr mondott, mert nemcsak államfőként, de emberként és apaként is szólt" - fogalmazott Zlatica.

Hozzátette, egyik csapás érte őket a másik után, ugyanis a sírfeliraton rosszul szerepel mindkét fiatal halálának dátuma. A búcsúztatón február 21-ike állt, a halotti levélen és végül ez alapján a sírfeliraton is február 23-ika szerepel. Utóbbit a törvényszéki orvosszakértő véleménye alapján állították ki.

Zlatica Kušnírová viszont meg van róla győződve, hogy a fiatalokat szerdán, február 21-én este gyilkolták meg, és nem pénteken. Megegyeztek a Kuciak családdal, hogy a sírokon szereplő dátumokat kijavítják.

(Nový Čas)