Ha lesz tömeges tesztelés, Pellegriniék ott is aláírásokat akarnak gyűjteni

2021. január 17. - 12:59 | Belföld

A volt kormányfő, a Hlas-SD párt elnöke a TA3 vasárnapi politikai műsorában vitázott Boris Kollárral (Sme rodina), a parlament elnökével.

Ha lesz tömeges tesztelés, Pellegriniék ott is aláírásokat akarnak gyűjteni
Peter Pellegrini (Fotó: TASR)

Abban egyetértettek, hogy a tesztelés legeffektívebb módja a regionális lenne, mégpedig a legfertőzöttebb járásokban. Kollár azt mondta, hogy minden bizonnyal szükség lesz egy masszívabb tesztelésre, ugyanakkor azt sem szeretnék, ha az emberek nem tömörülnének sokan egy helyen és nem állnának hosszú ideig sorban.

A kormány vasárnap tájékoztat a részletekről, Kollár erről annyit mondott, hogy már rendelkezik bizonyos információkkal, de azokról még nem szeretne beszélni.

Pellegrini erre úgy reagált, hogy a kormány már egész héten eredménytelenül tárgyal a tömeges tesztelésről.

"Ez inkább már egy mexikói telenovellára emlékeztet" - fogalmazott.

Elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormány egyrészt arról beszél, mennyi halálesetet okoz a járvány, a másik oldalon viszont képtelen egyezségre jutni arról, mit lépjenek.

Beszélt arról is, hogy a karácsonyi ünnepek alatt nem akartak a kormánnyal szembeni petíció témájával foglalkozni, ugyanakkor készítettek egy törvényjavaslatot a választási ciklus lerövidítéséről, amivel szerinte "békés úton lehetne lerendezni ezt a szenvedést".

Közölte ugyanakkor, hogy ha Igor Matovič miniszterelnök áterőlteti a kormányon az országos tömeges teszteléssel kapcsolatos szándékát, akkor azt is ki fogják használni az aláírásgyűjtésre.

"Véleményem szerint nemcsak mi, de más ellenzéki párt vagy civil szervezet is élni fog vele, hogy az emberek órákig a hosszú sorokban fognak állni, és aláírásokat fognak gyűjteni. Úgy vélem, nagyon gyorsan összegyűlik a szükséges mennyiség" - húzta alá.

(TASR)