Ha megvalósul a brexit, a Jaguarnak még inkább megéri Szlovákiában terjeszkedni

2016. szeptember 15. - 19:20 | Belföld

A brexit megvalósulása után még inkább megéri majd a Jaguar Land Rover autógyárnak Szlovákiában terjeszkednie – véli Martin Jesný elemző.

“A Jaguar Land Rover számára jövedelmezőbb a brexit után terjeszkednie az Európai Unió tagországaiban” – hangsúlyozta Jesný, majd hozzátette, a korábbi feltételezésekkel ellentétben a brexit várhatóan egyáltalán nem lesz rossz hatással az autógyár esélyeire az európai piacon.

Jesný szerint az autógyártással foglalkozó vállalat Nyitrán nem csak a nyugat-európai piacra fog gyártani autókat, hanem várhatóan Közel-Keletre és Ázsiára is fognak szállítani járműveket.

Mióta nyilvánosságra került, hogy a Jaguar Land Rover Szlovákiában fog létrehozni új autógyárat, több mind 40 ezer ember érdeklődött a vállalat álláslehetőségei iránt.

Az új autógyárat szeptember 13-án, kedden kezdték el építeni Nyitrán. A teljes befektetés összege várhatóan eléri a 1,4 milliárd eurót. A vállalat az első körben a tervek szerint 2800 álláslehetőséget teremt majd az országban, s évente akár 150 ezer autót is legyárthatnak.


TASR/para