Ha megvan Kuciak gyilkosa, taktika kérdése kideríteni a megrendelőt

Ha a rendőrök tényleg Ján Kuciak és Martina Kušnírová gyilkosait kerítették kézre, akkor csak az a kérdés, milyen taktikát választanak, hogy kiszedjék belőlük a megrendelő nevét. Ezt Juraj Hrabko publicista jelentette ki csütörtökön a Tablet.TV adásában.

Ha megvan Kuciak gyilkosa, taktika kérdése kideríteni a megrendelőt
Fotó: TASR

Hrabko hangsúlyozta, hogy a megrendelő az igazán fontos.

A publicista azokra az információkra reagált, melyek szerint a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) csütörtök reggel őrizetbe vett több gyanúsítottat a kettős gyilkossággal összefüggésben.

„Az első lépés, hogy megvan, aki a bűncselekményt elkövette, és aki ezt követően jól meggondolja majd, hogy együtt fog-e működni, vagy sem”

– állapította meg Hrabko. Hozzátette: a gyanúsítottak elfogása mindenképpen jó hír, mert azt bizonyítja, hogy a hatóságok, a rendőrség és az ügyészség „nem alszanak, hanem dolgoznak az ügyön.

” Figyelmeztetett ugyanakkor, hogy meg kell várni az eredményeket.

Ha tényleg beigazolódik, amiben mindannyian reménykedünk, hogy az igaziakat kapták el, akkor nagy gratuláció, de még nincs vége, óvatosnak kell lenni” – fűzte hozzá Hrabko.

Nem zárta ki annak lehetőségét, hogy nem igazolódik be a mostani gyanú Kuciak gyilkosait illetően. Ebben az esetben a rendőrség „kizárhatja a körből ezt a csoportot. Nem kétlem, hogy ebben az esetben további személyeket is elő fognak állítani, hiszen az ügy prioritást élvez.” - zárta Hrabko

Ján Kuciak az Aktuality.sk hírportál szerkesztőségében dolgozott oknyomozó újságíróként. Kuciakot és jegyesét február 21-én gyilkolták meg nagymácsédi (Veľká Mača) házukban, egy 9 mm kaliberű pisztolyból leadott lövésekkel.