Ha mindig is vágyott rá, hogy életet mentsen, a mai nap remek alkalom erre! (FOTÓK)

2022. június 14. - 10:55 | Belföld

Megtekinthetik a Nemzeti Transzfúziós Szolgálatának (NTS) munkahelyeit, és természetesen vért is adhatnak az emberek a keddi nyílt napon a véradók nemzetközi napja alkalmából.

Ha mindig is vágyott rá, hogy életet mentsen, a mai nap remek alkalom erre! (FOTÓK)
Fotók: TASR/AP - további képekért kattints a fotóra!

"A véradás a szolidaritás jele. Csatlakozzon, és mentsen életeket" – áll az NTS felhívásának idei mottójában.

A kampány hangsúlyozza, hogy köszönetet kell kifejezni a véradók felé, és fel kell hívni a lakosság figyelmét a véradás szükségességére. Arra is rámutatnak, hogy az elegendő készlet fenntartásához folyamatos véradásra van szükség.

A véradásra kedden 7 és 17 óra között van lehetőség az NTS kramárei és ružinovi (Pozsony), besztercebánya, kassai, nyitrai turócszentmártoni, érsekújvári, poprádi, eperjesi, trencséni, nagyszombati és zsolnai gyűjtőpontján. Mindenkinek, aki vért szeretne adni a mai nap folyamán, előtte pontos időpontot kell kérnie az egyes gyűjtőpontokon, az elérhetőségeket IDE kattintva találja.

Ezzel párhuzamosan az elnöki palotában is zajlik az „Elnöki vércsepp” nevű kezdeményezés harmadik évfolyama, amelyen ezúttal egészségügyi okok miatt nem tud részt venni Zuzana Čaputová államfő, akinél múlt héten koronavírus-fertőzést mutattak ki.


(TASR)