Ha a miniszterelnök úr kutyájának kölyke lop, az rendben van?

Barak László | 2020. július 1. - 17:28 | Vélemény

Azért most már abba kellene hagyni Boris Kollár lopásának propagandisztikus elmaszatolását, kedves Igor Matovič, miniszterelnök úr.

Ha a miniszterelnök úr kutyájának kölyke lop, az rendben van?
Fotó: TASR

Akkor is, ha nyilván rendkívül kellemetlen, hogy a koalíciós partner egy tolvaj.

Épp olyan, mint Andrej Danko volt, amikor nem saját forrásból eszkábálta vagy eszkábáltatta össze a diplomamunkáját. Nagyon-nagyon enyhén szólva…

Nem volt az olyan rég ugye, amikor maga a most ugyanilyen lopáson rajtakapott Boris Kollár telepofával nyírta Dankót emiatt. Ahogy azt, miniszterelnök úr, ön is tette volt. Teljes joggal persze!

Akkor most mi van? Ha a miniszterelnök úr kutyájának kölyke lop, az rendben van?

Akkor lincseléssel kell megvádolni a jelenlegi ellenzéket? Meg azokat a kormámypárti politikusokat, akik semmi mást nem tesznek most, mint annak idején Dankóval ön, miniszterelnök úr, meg az akkor ellenzékből lazacsávóskodó Kollár?

Vagy neki kell menni az újságíróknak és azzal kell vagdalkozni, hogy az ő diplomáik is meg lesznek nézve?

Micsoda primitív virtus ez?! Micsoda Facebook-komment szagú stílus ez?!

Álljon hát csak szépen meg a menet...! Vagy ha az ember felkerül a polcra, akkor kötelező gyakorlat a kamu, a mellébeszélés, az üres sóder, plusz a sajtó alattomos besározása? Arra hivatkozva meglehetős képmutatással, hogy a kormány esetleg a tolvaj kiiktatása miatt nem lesz képes elérni tisztességes céljait?

És egyébként hogyan lehet tisztességtelen politikusokkal tisztességes célokat elérni? Úgy lesz majd fából a vaskarika, hogy elhiszik az alattvalók, a hívek? Vagy mi a frász...?

Már csak az hiányzik, hogy úgy rugdaljon miniszterelnökként a sajtó embereibe, mint ahogy azt sok-sok agymosott kretén teszi naponta többször a szociális hálón. Akik akkora barmok, hogy a vírushelyzettől a piti munkahelyi kudarcaikon át a saját szexuális életük nyomorúságáig mindent is képesek a zellenség, a szabadkőművesek, egyéb rosszindulatú összeesküvők, meg akár a sajtó nyakába varrni?!

Kígyót-békát okádva arra a sajtóra, amely nélkül a csúcspolitikusoktól kezdve a legutolsó önkormányzati tahókig esélyük sem lett volna, hogy egyáltalán levegőhöz jussanak, hogy labdába rúgjanak a közélet porondján... Azzal a médiával hepciáskodva, amelynek köszönhetően legalább esélyt kap az egyén elgondolkodni azon, hogy mi és miért történik körülötte a világban? (Már ha legalább alapfokon képes szöveget értelmezni.)

Az újságírók bűne, hogy a Boris Kollár lopott? Azért bűnösök, mert megírták ezt a tényt magát? Normális ez?

Normális, hogy van számos olyan halandó, akik csak akkor képesek respektálni a médiát, ha ugyanazat szajkózza, amit ők maguk, meg az általuk imádott vezetők látni, hallani akarnak? Csak akkor van rendben a sajtó, ha ugyanúgy nyalja az alattvalók kedvenc uralkodóinak a seggét, mint ők maguk? Ha pedig az a kedvenc uralkodó esetleg seggbe van rúgva, mert vizet prédikál és bort iszik, tehát mást nem érdemel, akkor a sajtó egyszeriben közellenség?!

Ide jutott Közép-Európa három évtizeddel a diktatúrák alattomos propagadájának csúfos bukása után...?