Ha öregebbek vagyunk, mint Szlovákia, legalább egy góllal többet kellett volna rúgni, mint a szlovákok!

Barak László | 2019. szeptember 10. - 14:08 | Vélemény

Ha valakinek esetleg nem esett volna le, hétfőn este a Groupama Arénában egyáltalán nem a nemzetek csatája zajlott, hanem egy focimeccs volt.

Ha öregebbek vagyunk, mint Szlovákia, legalább egy góllal többet kellett volna rúgni, mint a szlovákok!
Fotó: M4

Konkrétan: Eb-selejtezőn a magyar futballválogatott meg a szlovák mérkőzött egymással.

Ilyen alapon aztán talán mintha túl lett volna tolva, hogy Mátyás királlyal meg a fekete sereggel hergelte a magyar focistákat és ijesztgette a vendégcsapatot szurkolóstul a feketébe öltözött magyar keménymag. Amivel egyébként nem lett volna semmi baj, ha a magyar válogatott győz. Illetve legalább egy góllal többet rúgnak, mint a szlovákok. Így viszont, mintha fordítva sült volna el az a bizonyos kapanyél.

Egyébként ugyanez vonatkozik a szlovák himnusz kifütyülésére is. Amit szokás szerint puszta gyalázkodási szándék motivált.

Persze majdnem minden focimeccsen előfordul ilyesmi, de akkor tessék győzni, baszkikáim! Ha kikapunk, akkor minden ellenfelet becsmérlő gesztus, tetszik, nem tetszik, öntökönrúgásnak számít.

Szóval így gondolom én, aki a focin kívül szinte mindenhez (is) ért.

Talán ezért láthattam úgy, hogy a magyar válogatott ugyan kellő akarattal, szívvel állt ki a szlovákok ellen, csak épp futballtudásban maradt alul. Szinte minden poszton. Kivéve az egyetlen Szoboszlai gyereket, de lássuk be, egy képes ember nagyon kevés a dicsőséghez. Egy ilyen megállapításhoz ráadásul talán még nemzetárulónak sem kell lenni, ugye? Mindössze a vakhitet kellene levetkőzni. Szerinted?!

Talán kedvenc edzőm, Marco Rossi is elgondolkodhatna ezen hidegebb fejjel. Legalább a meccs másnapján, ha már profik lennénk vagy mi…

Mert ugye, van az úgy, hogy a bíró valamit elnéz, oszt' kapunk egy gólt. De akkor meg tessék eggyel többet rúgni!

Mint ahogy például azt legutóbb a DAC játékosai tették a pozsonyi Slovan ellen. Ötöt vágtak nekik, holott az első gólt egy kitalált tizenegyesből ők kapták.

Mindenki nyugodjon hát le, nincs szükség primitív összeesküvés-elméletekre, nincsen az egész világ a magyarok ellen! (Sokkal nagyobb gondjai vannak a világnak ennél...) Csak annyi történt, hogy hét-nyolc jó játékossal több van a szlovák válogatottban, mint a magyarban.

További jó szurkolást!