Ha a rimaszombati városi rendőrség nem fog bírságolni, megteszi az állami

2020. október 27. - 14:27 | Régió

Ha a városi rendőrség nem teszi meg, akkor majd az állami fogja ellenőrizni az előírások betartását Rimaszombatban – tette közzé a közösségi hálón Roman Mikulec (OĽANO) belügyminiszter. Ezzel Jozef Šimko polgármester bejelentésére reagált, mely szerint a városi rendőrség nem fog bírságot kiszabni azokra, akik kimennek a temetőbe.

Ha a rimaszombati városi rendőrség nem fog bírságolni, megteszi az állami
Fotó: TASR

„Bár ezt mindannyian szeretnénk, de a temetőlátogatás nem szerepel azok között a kivételek között, amire nem vonatkozik a kijárási korlátozás. Éppen azért, hogy a legveszélyeztetettebb csoportot védjük, nehogy az életükkel fizessenek azért, hogy kimennek hozzátartozóik sírjához. A törvények mindenkire vonatkoznak. A városi rendőrségre és önre is” - írta Mikulec Šimkónak.

Šimko a bejegyzést eredetileg Igor Matovič (OĽANO) kormányfőnek címezte, és arra hivatkozott, hogy Magyarországon 15-20 ezer néző volt egy focimeccsen, és néhány centiméterre álltak egymástól az emberek.

„Ön pedig, Matovič úr, nem engedi ki a mi állampolgárainkat a helyi temetőbe, hogy virágot tegyenek a sírokra” - írta Rimaszombat polgármestere.

Mikulec szerint Šimko az iskolapéldája annak, mekkora veszélyt jelenthetnek egy ember zavaros nézetei a többiekre. „Még sajnálatosabb, hogy a rimaszombatiaknak olyan polgármesterük van, aki megengedi magának, hogy megsértse a kormány által hozott rendeleteket és ezzel még nyíltan dicsekszik is a világhálón” - tette hozzá Mikulec.


(TASR)