Ha a zsarukon múlik, Trnka egyhamar nem jön ki a rácsok mögül

2020. január 17. - 10:54 | Belföld

A rendőrség arról tájékoztatott a közösségi oldalán, hogy csütörtök este továbbították a Dobroslav Trnka volt főügyész ügyében készült dokumentációt a Speciális Ügyészi Hivatal ügyészének, és egyben indítványozták a gyanúsított előzetes letartóztatását. Most az ügyészségen pattog a labda, és mindenki feszülten várja, mi fog történni.

Ha a zsarukon múlik, Trnka egyhamar nem jön ki a rácsok mögül
Fotó: tasr

Dobroslav Trnka volt főügyészt több mint nyolc órán keresztül hallgatták ki csütörtökön a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) nyitrai székházában. A médiában megjelent információk szerint a rendőrség vizsgálja azt a videofelvételt, amely egy Trnka és Ján Počiatek (Smer-SD) volt pénzügyminiszter közötti beszélgetést rögzít, és amelynek témája a Lemikon-ügy. A beszélgetést az a kamera vette fel, amelyet korábban Trnka irodájába telepítettek.

A NAKA nyomozója még tavaly decemberben indított eljárást Trnka ellen hivatali hatáskörrel való visszaélés gyanújával. A büntetőeljárás tárgyát képező állítólagos bűntettet a gyanúsított 2007 és 2014 között követhette el azáltal, hogy nem adta át a hatóságoknak a Gorilla fedőnevű hírszerző akció során készült hangfelvételt.

TASR

Címkék: Dobroslav Trnka