Habozás nélkül vetette magát a Kis-Dunába, két életet mentett meg a tallósi malom büféjének üzemeltetője

2017. július 19. - 11:26 | Régió

Két életet mentett meg hősiesen a tallósi vízimalomnál lévő büfé üzemeltetője.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, hétfőn délután három fürdőző bajba esett a a Kis-Dunánál tallósi (Galántai járás) malom közvetlen közelében.

"Hétfőn délután 13:30 körül a Kis-Duna tallósi szakaszán fürdőzött egy család, amikor három lány segítségért kiáltott a vízből" - közölte kedden a Paraméterrel Mária Linkešová rendőrségi szóvivő.

A helyszínen megtudtuk, hogy a segélykiáltásokat hallva a parthoz rohant a tallósi vízimalom büféjének 42 éves üzemeltetője (javítva - 17.25), majd habozás nélkül a vízbe vetette magát, hogy kimentse a három fuldokló lányt. Óriási erőfeszítések árán kettejüket sikerült kihúznia a Kis-Dunából, ám a 15 éves Kristína Csókovát szem elől vesztették - őt azóta is keresik a speciális mentőszolgálatok alakulatai.

A hőstett végrehajtása után maga az életmentő férfi is sokkos állapotba került, és kórházba kellett szállítani - tájékoztatott a helyszínen Culka János, a bősi Központi Komplex Mentőszolgálat vezetője. Culka azt is elmondta, hogy a Kis-Duna szóban forgó szakaszán a vízfenéken lerakódott hordalék és akadályok miatt még egy gyakorló úszó számára is kihívás lehet a fürdőzés.

(parameter/db)