Hadat üzent a rendőrség az állatkínzóknak, börtönbe küldi az elvetemülteket!

2023. március 24. - 14:27 | Régió

Nem kegyelmez a rendőrség senkinek, aki vétlen állatokat kínoz.

Hadat üzent a rendőrség az állatkínzóknak, börtönbe küldi az elvetemülteket!
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

A rendőrség egy nemrégiben történt állatkínzás kapcsán hívta fel a figyelmet, hogy szigorúan járnak el mindazokkal szemben, akik vétlen állatokat kínoznak, ismétlődő bűncselekmény esetén, vagy amennyiben különösen kegyetlen módon elkövetett állatkínzás történt, akár három évre is börtönbe kerülhetnek az elkövetők.

A bűncseleményért akár öt év börtön is kiszabható, amennyiben az állatkínzást több állaton követték el, vagy például nyilvános helyen tették azt.

Hasonló bűncselekmény miatt gyanúsítottak meg a napokban egy férfit, aki Bzince pod Javorinou községben, egészen tavaly augusztusig kínozta 10 éves német juhászkutyáját.

Az állatot évekig egy kis ketrecben tartotta, nem biztosította számára a mozgás lehetőségét, a kutya súlyosan alultáplált volt, testén pedig súlyos sérülések nyomai voltak.

A szerencsétlen sorsra jutott állatot a Sloboda zvierat állatvédő szervezet vette a szárnyai alá. Az intenzív segítség és az állatorvosi kezelés ellenére azonban a kutya életét nem tudták megmenteni.


(FB)