Hájos Zoltán ötödször nyerte meg a polgármester-választást, a Szövetségnek a testületben is többsége lesz Dunaszerdahelyen!

2022. október 30. - 02:35 | Régió

Hájos Zoltán, a Szövetség jelöltje nyerte a polgármester-választást Dunaszerdahelyen, 2009 óta vezeti a várost, egy időközin kívül négy rendes választást húzott be.

Hájos Zoltán ötödször nyerte meg a polgármester-választást, a Szövetségnek a testületben is többsége lesz Dunaszerdahelyen!
Hájos Zoltán (Fotó: Cséfalvay Á. András)

Hájos a Facebookon mondott köszönetet a szavazóknak, nemcsak a polgármesteri címért, de azért is, mert a megyei választásokon képviselőjelöltként kétszer annyi szavazatot szerzett a Dunaszerdahelyi járásban, mint 2017-ben.

Hájos a 6 542 leadott érvényes szavazat 46%-át (3018) szerezte meg, ennyit együtt sem kapott két legerősebb kihívója, Szelle Erika (21,4% - 1 400) és Horváth Zoltán (19,4% - 1 269). A negyedik helyet Stredl Tamás szerezte meg a szavazatok 8,2%-ával (536), majd Hakszer Roland következik 3,5%-kal (229) és Író Tibor 1,4%-kal (91) a Dunaszerdahelyi.sk portál szerint.

A portál által a Facebookon közzétett információk szerint egyébként a Szövetség jelöltjei többséget szereztek a városi önkormányzatban, 21-ből 12 képviselőt delegálhat a párt, 9-en pedig függetlenként ülnek majd ott. Az előző választási ciklusban 14 képviselője volt az MKP-nak.

Az eddigi képviselők közül Antal Ágota (független) és Sándor Klára nem indult újra, Garay László (Szövetség) pedig nem jutott be. Brunczvik Tünde négy éve az MKP listáján jutott be, most függetlenként, Dakó Sándor viszont legutóbb még független volt, most pedig a Szövetség jelöltje. Új képviselőként kerül be a testületbe Szelle Erika, és a vele egy csapatban induló függetlenek közül Penczinger Csaba és Jarábik Imre.

Az egyes körzetek eredményei:

1. választási körzet:

1. Brunczvik Tünde (független)

2. Nagy Krisztián (Szövetség)

3. Bachman László (független)

4. Herceg Andrea (független)

5. Penczinger Csaba (független)

2. választási körzet:

1. Karaffa Attila (Szövetség)

2. A. Szabó László (Szövetség)

3. Nagy Iván (Szövetség)

4. Gútay László (Szövetség)

5. Őri Rita (független)

6. Jarábik Imre (független)

3. választási körzet:

1. Puha György (Szövetség)

2. Horváth Zoltán (független)

3. Szelle Erika (független)

4. Hodosy Szabolcs (Szövetség)

5. Horony Ákos (Szövetség)

4. választási körzet:

1. Dakó Sándor (Szövetség)

2. Földes Károly (Szövetség)

3. Bugár György (Szövetség)

4. Hakszer Roland (független)

5. Dohorák Sándor (Szövetség)

(parameter)