Halálos áramütést szenvedett egy gyerek, az anya feltételest kapott

2020. február 10. - 17:16 | Külföld

Első fokon, nem jogerősen gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt két év felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte az Egri Törvényszék azt a nőt, aki a bíróság szerint felelős azért, hogy egyik gyermekét halálos áramütés érte 2017 nyarán.

A törvényszék közleménye szerint a három kiskorú gyermekét egyedül nevelő anya 2016 őszén egy apci bérelt lakóházba költözött, melyben az áramszolgáltatást díjtartozás miatt 2017 júniusában kikapcsolták.

Ezt követően a vádlott az elektromos hálózatra illegális módon csatlakozott. Az áramellátását érintésvédelemmel el nem látott, sérült szigetelésű, a hő hatására deformálódott hosszabbítókkal biztosította.

A bíróság álláspontja alapján a nő 14 éves fiát ennek következményeként érte halálos áramütés zuhanyzás közben 2017. július 2-án.

Az ítélet indoklása szerint az asszony tisztában volt az illegális és szakszerűtlen áramvételezés veszélyeivel, így felelős fia haláláért. Az elsőfokú határozatot az ügyész tudomásul vette, míg a vádlott és védője felmentésért fellebbeznek. Az ügyet másodfokon a Debreceni Ítélőtábla tárgyalja majd - tájékoztatott a törvényszék.

MTI

Címkék: Áramütés, bíróság