Halálos fenyegetéseket kap a horrorbalesetet okozó holland kerékpáros 

2021. január 27. - 08:46 | Sport

Dylan Groenewegen kerékpáros augusztusban okozott balesetet a lengyel országúti körversenyen, amelyben majdnem belehalt egyik ellenfele, Fabio Jakobsen.

Halálos fenyegetéseket kap a horrorbalesetet okozó holland kerékpáros 
Fotó: CNN

A holland versenyző eltiltást is kapott az eset miatt, és rendőrségi ügy is lett a balesetből. Groenewegen halálos fenyegetések kap, ezért rendőri védelmet kapott – írja a 24.hu.

„Olyan egyértelmű és súlyos fenyegetések voltak, hogy néhány nap múlva felhívtuk a rendőrséget. Így a következő hetekben ők őrködtek az ajtónk előtt, nem hagyhattuk el spontán a házat, ha mégis kimentünk, egy rendőr kísért”

– nyilatkozta a cyclingnews szakportálnak a sportoló.

Egy esetben Groenewegennek és barátnőjének egy kötéhurkot küldtek azzal az üzenettel, hogy akasszák fel újszülött gyermeküket. Ekkor fordultak a rendőrséghez.

A baleset tavaly augusztusban történt. A Slaski és Katowice közötti közel 196 kilométeres etap hajrájában a sprinterek vetélkedtek a győzelemért, Groenewegen mintegy 75 kilométer/órás sebességnél nem hagyott elég helyet a kordonok mellett a hátulról érkező Jakobsennek, aki több kordont és egy ott álló útvonalbiztosítót felborítva az út mellé zuhant.

Jakobsent súlyos, életveszélyes sérülésekkel mentőhelikopter szállította kórházba, ahol megműtötték a koponyáját és az arcát. A kerékpáros arcának minden csontja eltört, az összes fogát elvesztette és két napig mesterséges kómában tartották.

A balesetben kulcscsonttörést szevedő Groenewegent a nemzetközi szövetség (UCI) kilenc hónapra tiltotta el, a sprinter a május 12. és 16. között sorra kerülő Tour de Hongrie-n térhet vissza.

24.hu/para