Halálos kórházi ágyán lopták meg a koronavírusos férfit

2021. november 4. - 09:43 | Régió

Monika Horváthová májusban vesztette el férjét koronavírus-fertőzésben, gyászát azonban tovább tetézi, hogy szerinte haldokló férjét meglopták a kórházban.

Halálos kórházi ágyán lopták meg a koronavírusos férfit
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

A Horváth család a Stará Ľubovňához közeli Podolínecben élt, négy gyerekük mellett unokáiknak is örülhettek. Ján sikeresen leküzdötte a rákot, áprilisban azonban megfertőződött koronavírussal – reggel és napközben még negatív volt a tesztje, este a kórházban viszont már megállapították nála a fertőzést.

Bár igyekeztek elszigetelődni, a család is elkapta a fertőzést. Monika az orvosok tanácsai szerint ápolta otthon férjét, akinek hirtelen romlani kezdett az állapota. Két és fél hétig kezelték kórházban, már eszméletlen volt, amikor áthelyezték az intenzív osztályra, május 12-én pedig elhunyt.

Ján halálát követően a családnak kiadták a személyes dolgait – egy mobiltelefont, töltőt és egy fa karkötőt. A férfi arany nyaklánca azonban sehol sem volt.

Monika meg van róla győződve, hogy az ékszert valaki a kórházban tehette el. Mint mondta, amikor áthelyezték őt az intenzív osztályra, teljesen meztelen volt, de amikor még magánál volt, megkérte őt, hogy készítsen magáról egy fotót. „Látni akartam, hogyan néz ki, mert azt mondta, hogy lélegeztetőgépre van kötve. A fotón látszik, hogy még rajta van a nyaklánc” – mondta Monika.

A kórház állítása szerint nincs róla feljegyzés, hogy a kórházi ellátás során nyaklánc lett volna az elhunyton. Monika felháborítónak tartja, hogy valaki képes volt meglopni egy magatehetetlen embert a kórházban. Mint mondta, az ékszer kb. 300 eurót ér.


(pluska.sk)