Halálosan megfenyegették a dunaszerdahelyi kórház dolgozóit!

2021. december 28. - 11:59 | Régió

Egy koronavírus-fertőzéssel kezelt páciens hozzátartozója megfenyegette a dunaszerdahelyi kórház aneszteziológiai és intenzív betegellátó osztályának dolgozóit karácsony előtt – értesült a Paraméter. Az ügyben feljelentés született, a rendőrség nyomoz.

Halálosan megfenyegették a dunaszerdahelyi kórház dolgozóit!
Illusztráció - Paraméter-archívum

Értesülésünket a fenyegetésről megerősítette Bock Sylvia, a kórház igazgatónője, a feljelentést és a rendőrségi eljárást pedig a kerületi rendőrszóvivők.

„A főorvos tájékoztatott, hogy egy koronavírus-fertőzéssel kapcsolatban kezelt páciens hozzátartozója telefonon érdeklődött, majd fenyegetőzni kezdett”

– mondta az igazgatónő. Információink szerint azt mondta, hogy ha meghal a beteg, akkor az osztály egészségügyi dolgozói is.

„Tagadta, hogy a hozzátartozója fertőzött, szerinte más a diagnózisa, és ezt csak mi találtuk ki, hogy lélegeztetőgépre tehessük” – folytatta az igazgatónő, aki ezt követően azt tanácsolta a főorvosnak, hogy forduljanak a rendőrséghez.

A feljelentést december 22-én délután tették meg, ezt megerősítette Mária Linkešová kerületi rendőrszóvivő is. Zlatica Antalová, a másik szóvivő ezt kiegészítette azzal, hogy veszélyes fenyegetés ügyében indult eljárás, a nyomozás érdekeire hivatkozva azonban egyebet nem árult el.

Bock Sylvia elmondta, hogy a kórház is megtette a szükséges intézkedéseket és kapcsolatban állnak a rendőrséggel, hogy ha valami történik, azonnal be tudjanak avatkozni. Kifejtette, ilyen incidensre a koronavírus-járvánnyal összefüggésben eddig Dunaszerdahelyen még nem került sor. „Előfordult, hogy egy súlyos állapotban lévő beteg hozzátartozói fenyegetőztek, mert nem tudták feldolgozni a történteket, de koronavírusos beteggel kapcsolatban még nem” – fogalmazott.

Szükség volt ugyanakkor már korábban a rendőrökre a tesztelőközpontjuknál.

„Egy alkalommal az érkezők nem vették figyelembe, hogy már bezártunk, és azt követelték, hogy teszteljük le őket. Szóváltásra, majdhogynem tettlegességre is sor került, de kihívtuk a rendőrséget, aztán lenyugodtak a kedélyek” – emlékeztetett.

(SzT)