Halálra gázolták a mesehősként élő Gecse Balázs Gergőt

Szomorú véget ért egy magyar vándor kalandja. A 32 éves Gecse Balázs Gergőt, aki ökrös szekérrel, egy kutya és négy szarvasmarha társaságában járta a világot, vasárnap reggel halálra gázolta egy idős sofőr délkelet-Franciaországban, Villard-Bonnot közelében - írja a 444.hu

Halálra gázolták a mesehősként élő Gecse Balázs Gergőt
Fotó: 444

Gecse az ekhós szekere mellett ballagott éppen, az út belső oldalán, amikor a szemből érkező autós, akit állítása szerint a napsütés elvakított, elcsapta. 

A móri születésű Gecse Balázs Gergő olyan életét élt, mint egy Lázár Ervin-mese hőse. 18 évesen, miután leérettségizett, az egyetemi felvételi helyett épített magának egy ökrös szekeret, fogott egy tangóharmonikát, 2 kecskét és 1 kutyát és elkezdte járni az országot. A vele utazó állatok cserélődtek, de ő 2004 óta folyamatosan úton volt. Néhol alkalmaként munkát vállalt, mivel értett a fafaragáshoz és az állatokhoz is, ebből keresett némi pénzt. Magyarország bebarangolása után nemrég Európát vette célba.

Gecse a 2188 méter magas Kis Szent Bernát-hágón át érkezett meg ökreivel Franciaországba. Haláláról a helyi sajtó mellett egy lovaskocsin élő, vele útközben összebarátkozó francia házaspár is megrendülve számolt be.

444.hu