Halálra taposták egymást az emberek a diszkóban

2020. augusztus 23. - 17:14 | Külföld

Tizenhárom ember vesztette életét és többen megsérültek a perui főváros, Lima egyik diszkójából menekülve, halálra taposták egymást. A tragédia akkor történt, amikor a koronavírus-járvány feltartóztatására elrendelt korlátozó intézkedések betartását ellenőrizte a rendőrség a diszkóban - közölték vasárnap helyi illetékesek.

Halálra taposták egymást az emberek a diszkóban
Illusztrációs felvétel (TASR)

A limai Thomas diszkóban mintegy 120 ember gyűlt össze egy partira szombat este. Az emberek egymást taposva próbáltak meg lejutni a lépcsőn és a diszkó egyetlen ajtaján elmenekülni.

Az egyik szemtanú a RPP helyi rádiónak elmondta, hogy a rendőrség kilenc óra körül jelent meg a diszkóban, és távozásra szólították fel a bulizókat. "Az emberek izgatottak lettek, és elkezdtek lemenni a teremből, majd azt mondták, hogy az előttük haladók megfulladtak" - idézte fel a látottakat.

A rendőrök 23 ember őrizetbe vettek.

A rendőrség közölte, hogy sem könnygázt, sem lőfegyvert nem vetettek be a diszkó kiürítésekor.

A belügyminisztérium a szórakozóhely tulajdonosát tette felelőssé az emberek haláláért.

"A maximális büntetést kérem ennek a helynek a tulajdonosára, aki nagyon felelőtlen volt, profitért elkövetett szándékos emberölésről van szó"

- hangoztatta a helyszínen járva Rosario Sasieta perui nőügyi miniszter.

Peruban március óta tilos az éjszakai szórakozóhelyek nyitvatartása annak ellenére, hogy június 30-án a perui kormány enyhített a kijárási korlátozásokon, hogy a gazdaságot fellendítse.

A dél-amerikai országban az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma szombaton elérte az 585 ezret, a Covid-19-betegségben 27 500-an haltak meg.

MTI