Halászlevek rotyogtak a hodosi bográcsokban

2018. április 29. - 08:38 | Régió

Hodosban idén is megrendezték az immár hagyományossá vált halászléfőzőversenyt. A gasztronómiai akcióra a helyi Állj meg vándor vendéglő udvarán került sor.

Halászlevek rotyogtak a hodosi bográcsokban
A szerző felvételei - további fotókért kattints!

Idén ugyan kevesebb, összesen hét csapat nevezett be a versenybe, de a hangulat éppen olyan volt, mint az elmúlt években. A csapatok persze nem csak a községből érkeztek, voltak távolabbról is vendégek, mint például az évről-évre visszatérő dióspatonyi Dáridó együttese.

Mind a hét csapatnak a klasszikus halászlét kellett megfőznie, amit aztán négytagú zsűri bírált el, ám ebben az évben, egy apró csavart is bevetett a szervező a pontozásnál. Összehívott minden csapatból egy-egy tagot, hogy ők maguk is pontozzák az elkészült ételeket, persze anélkül, hogy bárki is tudta volna, melyik kinek a főztje.

A pontok összeszámolása után a végeredmény is megszületett: a harmadik helyen a dióspatonyi Dáridó csapata végzett, a második díjat a helyi asztaliteniszezők B csapata kapta, az első helyezett pedig, ahogy a sportban is háromszoros országos bajnok, az asztaliteniszezők A csapata lett Kardos Aladár vezetésével. Különdíjat kapott a mezőny legidősebb szakácsa, Szilvási István.

Végezetül Balódi László polgármester mondott köszöntet Rácz Péter vendéglő-tulajdonosnak, hogy évekkel ezelőtt életre hívta a rendezvényt és főleg azért, hogy életben is tartja azt.

(alsa)