Halmozták a sikereket szeptemberben a légi Gym Sport erőemelői

2020. október 8. - 15:49 | Sport

Szeptemberben két fontos versenyen is részt vettek a Gym Sport Lehnice-Lég erőemelői, Tichý Flórián és Szabó Erik.


Szabó Erik és Tichý Flórián (Fotók: AWPC Slovakia/archív)

Szeptember elején került megrendezésre a GPC szövetség Európa-bajnoksága, ami eredetileg májusban lett volna, a pandémia miatt azonban őszre halasztották. A légi klub ifjúsági tagja, Szabó Erik indult guggolásban, ahol világrekorddal (170 kilogrammal) győzött. A fiatal erőemelő az összetett ifjúsági abszolútban a harmadik helyen végzett.

A klub másik erőemelője, a légi származású Tichý Flórián ugyanezen a versenyen mellnyomasban a harmadik helyet érte el open 75 kg-os csoportban 150 kilogrammal. "Sajnos az otthoni edzés nagyot rontott a felkészülésemben, mivel nem sikerült erőnlétileg visszafejlődnöm a márciusi szintemre. A versenyt az aktuális járványügyi helyzet ellenére is megtartották, de arra kértek bennünket, hogy minél kevesebb segéddel érkezzünk és tartsunk be minden előírást" - nyilatkozta a versenyről Tichý Flórián.

A Gym Sport Lég-Lehnice erőemelői nem pihenhettek sokáig, szeptember közepén ugyanis újabb megmérettetés várta őket Galántán: a WUAP szövetség által szervezett szlovák bajnokság, amelyre ugyancsak tavasszal került volna sor. Szabó Erik kezdett erőemelésben ifjúsági 67,5 kilogramm kategóriában, mivel azonban csak a guggolásban sikerült a kezdő fogása, így a második helyet tudta elhozni.

Tichý Flórián ugyancsak erőemelésben, 75 kilogrammban mérettette meg magát, ahol az utolsó fogásig versenyben volt az első helyért. "Az utolsó fogás kifogott rajtam, így számomra is maradt a második helyezés. Utolsó nap mellnyomással folytattam, ezt a kategóriát pedig már sikerült megnyernem" - tette hozzá. A szlovák bajnokság küzdelmei alatt is ügyeltek a járványügyi előírások betartására, ellenőrizték a maszkviselést, valamint más-más időben tartották az egyes kategóriák kiértékelését, így tudták korlátozni a résztvevők létszámát.


(fl)