Halottá nyilvánították, zárolták a bankszámláját és a nyugdíját sem kapta meg a férfi

2021. október 16. - 15:24 | Régió

Tévedésből halottnak nyilvánítottak egy nyugdíjas győri férfit, akinek emiatt zárolták a bankszámláját, és a nyugdíját sem kapta meg – idézi a 24.hu a pénteki RTL Híradót.

Kovács Lajos a múlt héten ment be egy győri bankfiókba, ahol a biztosítását szerette volna intézni, de az ügyintézőtől az a választ kapta, hogy a számláját zárolták. A férfi az esedékes nyugdíját sem kapta meg. Magyarázatot senkitől nem kapott, a kialakult helyzet miatt viszont kölcsönökből él és a gyógyszereit sem tudja kiváltani.

A férfi öt éve tüdőrákos lett, megoperálták, azóta rokkantnyugdíjából egyedül él. Idén augusztusban stroke-ot kapott, és több mint egy hétig kezelték a neurológián, majd három hét rehabilitációra küldték. Azt azonban nem tudja, hogy ennek van-e köze a halottá nyilvánításához.

A Híradó megkereste a kormányhivatalt és a kórházat is, hogy megtudják, miért nyilvánították halottá a férfit. A kormányhivataltól az a választ kapták, hogy a bejelentést továbbították a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Intézetéhez.


(via24.hu)