Hamann szerint hamarosan lejár Guardiola ideje a Manchester Citynél

2020. november 4. - 17:50 | Sport

A korábbi német válogatott, évekig Angliában légióskodó Dietmar Hamann szerint Pep Guardiolának hamarosan lejár az ideje a Manchester City labdarúgócsapatánál.

Hamann szerint hamarosan lejár Guardiola ideje a Manchester Citynél
-illusztráció- (Fotó: TASR/AP)

"Azt is el tudom képzelni, hogy ez az utolsó szezonja. Csak a nevének és a hírnevének köszönheti, hogy még ott van"

- mondta Hamann a Sport Bild című lapnak.

A City a gyenge rajt miatt jelenleg csak a tizedik helyen áll a Premier League tabelláján, az előző idényben nem sikerült elhódítania a bajnoki címet és Guardiola BL-t sem nyert még a csapattal.

"Ha tárgyilagosan nézzük, a Lyon elleni kiesés után minden más edzőt kirúgtak volna - utalt a német szakember arra, hogy az előző szezonban a francia csapat 3-1-es győzelmet aratott a Manchester City felett a BL negyeddöntőjében. - Egyszerűen nem látom magam előtt azt, hogy négy év után ismét csúcsra járassa ezt a gárdát. Azon már két éve túlvannak."

A 49 éves Guardiola szerződése a mostani idény végéig szól. A közelmúltban azt mondta, szívesen hosszabbítana és maradna.

Az 59-szeres német válogatott Hamann a Bayern Münchennél eltöltött évek után 13 évig légióskodott Angliában, többek között játszott a Newcastle Unitedben, az FC Liverpoolban és a Manchester Cityben is.

(MTI)

Címkék: Premier League