Hamarabb szabadulnának a verekedő szurkolók, az ügyvéd szerint túl kemény büntetést kaptak

Amint arról beszámoltunk, hétvégén hat hónapos szabadságvesztésre ítélték azt a hét személyt, akit garázdasággal gyanúsítottak meg a Pozsonyban kitört szurkolói verekedést követően. Ők viszont minél hamarabb szabadlábra kerülnének.

Hamarabb szabadulnának a verekedő szurkolók, az ügyvéd szerint túl kemény büntetést kaptak
Fotó: TASR

Marcel Boris, az elítélt személyek ügyvédje a TV JOJ-nak elmondta, hogy védencei azt szeretnék, ha kérvényezné az idő előtti szabadulásukat. Emellett azt is szeretnék, ha büntetésüket sajt hazájukban tölthetnék le.

A lengyel szurkolók ügyét intéző Pawel Sliz ügyvéd a TV JOJ megkeresésére elárulta: véleménye szerint kliensei túl szigorú büntetést kaptak.

„Ők normális emberek, akik Krakkóban élnek a családjukkal és gyerekeikkel, ezért igyekszünk majd őket Lengyelországba juttatni, hogy az ottani börtönben töltsék le büntetésüket. Nem veszélyes bűnözőkről van szó. Ami az okozott kárt illeti: mi nem tudjuk, hogy pontosan ki milyen károkat okozott”

– nyilatkozta Sliz.

A három lengyel és négy holland szurkolót garázdaság miatt ítélték hat hónapos szabadságvesztésre – legkorábban a büntetés felének letelte után kerülhetnek szabadlábra. Az ügyvédek mindig időben kérvényezik klienseik idő előtti szabadulását – ebben az esetben két és fél hónap után kerülhet sor erre.

A múlt héten szerdán történt pozsonyi rendbontást követően a rendőrség 107 személyt vett őrizetbe – 51 bolgárt, 41 lengyelt és 15 hollandot. Az eset során 17 személy sérült meg.


noviny.sk/para