Hamarosan letelik a rózsaszín jogosítványok érvényessége – nem érdemes utolsó pillanatra hagyni a cseréjüket

2022. november 22. - 10:49 | Belföld

Sokan azt hihették, hogy a 90-es évek elején kiadott rózsaszín jogosítványt már végérvényesen megtarthatják, csakhogy tévednek. Hamarosan ezeket is le kell cserélni, ezt pedig nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni – írja a Topky.

Hamarosan letelik a rózsaszín jogosítványok érvényessége – nem érdemes utolsó pillanatra hagyni a cseréjüket
Illusztráció (Fotó: TASR)

Denisa Bárdyová rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint a 2004 áprilisáig kiadott rózsaszín jogosítványok érvényessége 2023 végén telik le, a rendőrség pedig időben értesíteni fogja a nyilvánosságot ezek kicserélésének szükségességéről. Az emberek akár már most is kérvényezhetik az új jogosítványt.

A szóvivő szerint bármelyik rendőrségen kérvényezni lehet az új jogosítványt, ehhez csupán az öreget kell felmutatni, amit szeretnének kicserélni. Ezt aztán azon a kirendeltségen kell leadni, ahol beadták a kérvényt, legkésőbb akkor, amikor megkapják az új dokumentumot. Bárdyová szerint a jogosítvány 30 napon belüli kicseréléséért 6,50 eurót kell fizetni, de azt is kérvényezni lehet, hogy két napon belül készítsék el az új iratot, ez viszont 26 euróba kerül.

A rendőrség megközelítőleg 380 ezer olyan jogosítványt tart számon, amelyet 1993. január 1. és 2004. április 30. között adtak ki. A hatóság ezért azt tanácsolja az embereknek, hogy ne hagyják utolsó pillanatra a cserét.


(topky.sk)