Hamarosan a Smerből is felszívódik Robert Kaliňák

2019. október 9. - 10:35 | Belföld

Robert Kaliňák idén 48 éves, ott volt húsz évvel ezelőtt a Smer alapítói közt, és ehhez a párthoz köthetők a legjobb évei. Tavaly viszont a Kuciak-Kušnírová-gyilkosság betett a politikai karrierjének.

Hamarosan a Smerből is felszívódik Robert Kaliňák
Robert Kaliňák

A gyilkosságot követő tüntetéshullám során mondott le belügyminiszteri posztjáról, a tavalyi év végén pedig a parlamenti képviselőiről is. Jelenleg még a Smer alelnöke, de már nem sokáig.

"Az aktív politizálásban, sem annak más formájában biztosan nem fogok részt venni. Ha a Smer sikerrel veszi a következő választásokat, engem az már nem érint" - jegyezte meg az Aktuality.sk érdeklődésére. Szavai szerint őt már nem találjuk majd meg a párt választási listáján.

Miután távozott a parlamentbál, visszament tanulni, és letette az ügyvédi vizsgát és a joggal kezdett foglalkozni.

A párt legközelebbi, választások utáni gyűlésén távozik a Smer vezetéséből is. "Ez lesz a végső pont. Már csak addig töltöm be a mandátumomat, arra viszont nem volt okom, hogy korábban ott hagyjam a pártot" - fogalmazott.

Kaliňák nemcsak a jog, de az üzlet területén is aktív. A SME napilap információi szerint megalapította a Liwa Arms Slovakia nevű céget, dubnicai székhellyel, ugyanabban az épületben működik, mint a ZVS Holding fegyvergyár. Cége a neve ellenére viszont nem fegyverekkel, hanem gépészettel fog foglalkozni.

(Nový Čas)