Hamarosan újra a régi lesz a Facebook - megszűnik a Felfedező hírfolyam!

Szlovákiában és öt másik országban vezették be tavaly októberben, de nem igazán vált be.

Hamarosan újra a régi lesz a Facebook - megszűnik a Felfedező hírfolyam!

A Felfedező hírfolyam tesztfázisa ezekben az országokban azt jelentette, hogy az oldalak (page) bejegyzései átkerültek ide, ami azt jelentette, hogy a híroldalak, személyiségek rajongói oldalai, céges oldalak bejegyzéseit aktívan keresni kellett, mert a hagyományos hírfolyamból eltűntek.

A Newsfeedben maradtak az ismerősök posztjai és a hirdetések. Szlovákia mellett Európán belül csak Szerbiában vezették ezt be, emellett Srí Lankán, Kambodzsában, Bolíviában és Guatemalában.

"Ez a tesztfázis az elkövetkezendő napokban véget ér" - árulta el John Hegeman, a Facebook Newsfeeddel foglalkozó csapatának alelnöke.

"Az emberek nem szeretnének két különálló hírfolyamot. A felmérésekben azt közölték, hogy kevésbé voltak elégedettek a bejegyzésekkel, amelyeket láttak, és hogy a két különálló feed nem segített számukra szorosabb kapcsolatba kerülni a barátaikkal és a családjukkal" - közölte a Facebook, és elismerte azt is, hogy az embereknek a felfedező miatt nehezebb volt elérniük fontos információkat.

A Felfedező hírfolyam beindítása rendkívüli módon befolyásolta azt, milyen mértékben jutnak el egyes oldalak bejegyzései a követőikhez. Némely oldalak elérése gyakorlatilag a felére csökkent.

A szlovákiai médiumok emiatt a követőiktől érkező interakcióiknak (lájkok, kommentek, megosztások) mintegy a felét elveszítették. Miután ez a korszak lezárul, némileg javulhatnak az oldalak statisztikái újra, viszont hosszú távon nem biztos, ugyanis a Facebook januárban hirdette ki stratégiáját arra vonatkozóan, hogy az oldalak tartalmainak passzív befogadása helyett a barátok és ismerősök interakcióira szeretnék helyezni a hangsúlyt.

(Denník N)