Hamilton édesapja szerint Rosberg megérdemli a Forma-1-es vb-címet

2016. október 7. - 10:49 | Sport

A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton édesapja szerint fia mercedeses csapattársa, a német Nico Rosberg megérdemli a Forma-1-es vb-címet.

Anthony Hamilton a Sky Sports televíziónak adott nyilatkozatában kijelentette, ha valaki, akkor a 31 éves német versenyző rászolgált a végső sikerre.

"Lewis persze nem fogja odaajándékozni a győzelmet, a végsőkig keményen küzdeni fog, mert mindig arra gondol, hogy a lehetetlennek tűnő feladatokat is képes végrehajtani" - mondta a háromszoros vb-győztes brit pilóta édesapja, aki megvédte fiát azoktól a támadásoktól, amelyek a múlt heti malajziai GP-n bekövetkezett motorhibára adott reakciói miatt érték.

"Az ehhez hasonló eseteknél teljesen normális emberi viselkedés, hogy valaki feszültté válik, de éppen ezt szeretjük Lewisban, mert pontosan úgy reagál, mint bárki más" - mondta Anthony Hamilton, s jelezte: az, hogy a fia elkeseredett, még nem azt jelenti, hogy fel is adja a küzdelmet.

Rosberg öt futammal a szezon vége előtt 23 ponttal vezet Hamilton előtt, kettejük csatája vasárnap a szuzukai Japán Nagydíjon folytatódik.


MTI/para

Címkék: Nico Rosberg, Hamilton