Hamis bombafenyegetéssel akarta megúszni a bírósági tárgyalást, de elkövetett egy orbitális hibát

2019. július 24. - 14:23 | Régió

A rendőrség hamis riasztással gyanúsított meg egy 23 éves férfit, aki telefonon jelentette be, hogy bomba van egy járásbíróságon – így akarta elkerülni a bírósági tárgyalást, amelyben csalásban való bűnrészességgel vádolták. Egy dologra viszont nem figyelt a fiatal férfi...

Hamis bombafenyegetéssel akarta megúszni a bírósági tárgyalást, de elkövetett egy orbitális hibát
Illusztráció (fotó: Cséfalvay Á. András)

Az eset még április 10-én történt. Az akkor ismeretlen elkövető a 112-es segélyhívón jelentette be, hogy bomba van az egyik járásbíróságon. Mivel nem pontosította, hogy melyik intézményben is van robbanószer, a rendőrségnek országszerte intézkednie kellett.

Néhány percen belül minden tervezett tárgyalást töröltek és evakuálták a bíróságokat. Az épületeket átkutatták, de nem találtak robbanószert.

Mária Linkešová rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint a rendőrségnek sikerült elkapnia a bejelentőt, a 23 éves fiatalember beismerte tettét. Az egész ügy paradoxonja, hogy a férfi bírósági tárgyalását másnapra tűzték ki a Nagyszombati Járásbíróságon, így azt meg is tartották.

A férfit hamis riasztással gyanúsították meg, a rendőrség jelenleg is dokumentálja a mozgósítás során keletkezett kárt. A fiatal férfit 3-tól 8 évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik.


TASR/para

Címkék: bíróság, bomba, riasztás