Hamis nyereményjáték köröz a közösségi oldalon - több tízezer szlovákiait vertek át

2018. augusztus 12. - 09:39 | Belföld

Az oldal 20 óra alatt 28 ezer hozzászólást, 27 ezer megosztást és 31 ezer lájkot szedett össze.

Hamis nyereményjáték köröz a közösségi oldalon - több tízezer szlovákiait vertek át
Fotó: Facebook

A Facebookon nagy ütemben terjed egy újonnan alapított oldal, az Audi SVK, amely egy versenyt is meghirdetett: ha lájkolod vagy teszel egy hozzászólást az oldalon, máris bekerülsz a sorsolásba a három Audi RS7-ért. Az oldal létrejöttét követő 20 óra alatt 28 ezren hagytak hozzászólást, 31 ezren lájkolták és 27 ezren osztották meg az oldalt.

Nem árt azonban résen lenni: minden bizonnyal átverésről van szó!

Az oldalon közzétett fotó ugyanis már sokkal korábban megjelent az interneten, viszont a feltételek olvasása is felkeltheti a gyanút az emberben. A helyesírási hibákra, az oldal csalfa nevére (Audi SVK), valamint arra, hogy jelenleg nincs RS7 típusú modell az autószalonokban, többen is felkaphatták a fejüket.

Az álhírre már reagált az Audi Slovensko hivatalos Facebook-oldala is – szintén egy versennyel. Azt kérik az emberektől, hogy az Audi SVK oldalt jelöljék hamisnak, az erről készült screenshotot pedig küldjék el nekik. A nyereményjátékban valaki egy Audi A7 Sportbacket kaphat meg egy hétvégére.

A hamis oldal készítői minden bizonnyal úgy akarták átverni a „győzteseket”, hogy a nyereményautó átvételéhez egy bizonyos pénzösszeg elküldését kérték volna.

tvnoviny.sk/para