Hamis oltási igazolványokkal és droggal kapcsoltak le szlovákiaiakat Vámosszabadinál, társaikat Győrben (Videó)

2021. október 16. - 08:14 | Külföld

Elfogták a győri rendőrök azt a két férfit, akiket azzal gyanúsítanak, hogy hamis védettségi igazolványokat gyártottak. A hamis okmányok mellett kábítószergyanús anyagot is találtak a feltételezett elkövetőknél - számolt be minderről a 24.hu a rendőrségre hivatkozva.

Hamis oltási igazolványokkal és droggal kapcsoltak le szlovákiaiakat Vámosszabadinál, társaikat Győrben (Videó)
Fotók: police.hu (További felvételekért kattints!)

Az egészre úgy derült fény, hogy egy szlovák sofőrt ellenőriztek a zsaruk augusztusban Vámosszabadinál. Az intézkedés során az utas egy hamis magyar védettségi igazolványt adott át ellenőrzésre az egyenruhásoknak, míg a későbbi csomag- és ruházatátvizsgáláskor az autót vezető férfi nadrágjából további kilenc, hamis védettséget igazoló okmány került elő.

A járőrök mindkettőjüket elfogták. Egyiküket felhasználással elkövetett közokirat-hamisítás, míg a sofőrt felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítás megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Mindkét szlovák állampolgár elismerte a bűncselekmény elkövetését és vallomást is tettek.

A nyomozás persze itt nem állt meg, a Győri Rendőrkapitányság és a megyei rendőr-főkapitányság felderítői további információkat gyűjtöttek, tanúkat kutattak azért, hogy a hamis okiratok, okmányok készítőit is kézre kerítsék.

A begyűjtött adatok értékelését követően a rendőrök pár nappal ezelőtt Győr-Ménfőcsanakon elfogták a 47 éves G. A. Zeuszt, és a 41 éves F. Lászlót, akik a gyanú szerint a hamis igazolványokat gyártották. A kutatások során a nyomozók már elkészült és névre szóló, a gyanú szerint hamis magyar védettségi igazolványokat találtak, s okmányok készítéséhez szükséges több száz plasztikkártyát és egy kártyanyomtatót is lefoglaltak.

Emellett 60 darab különböző méretű, nyomtatott Covid-19 oltási igazolásra, illetve kábítószergyanús anyagra bukkantak a nyomozók. F. Lászlónál a drogteszt pozitív értéket mutatott, ezért őt a nyomozók készítéssel elkövetett közokirat-hamisítással és kábítószer-birtoklással gyanúsították meg. Társát, G. A. Zeuszt szintén őrizetbe vették, és őt is készítéssel elkövetett közokirat-hamisítás megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A győri rendőrök kezdeményezték a két férfi letartóztatását.

(24.hu)