Hamis pénzzel fizettek a magyar buliban, a rendőrség vizsgálja a történteket (FOTÓK)

2023. október 25. - 11:58 | Régió

Hamis 20 eurósokkal fizettek múlt héten egy nyitrai, egyetemi magyar buli helyszínén – értesült a Paraméter. A rendőrség is megerősítette, foglalkoznak az üggyel és keresik az elkövetőt.

Hamis pénzzel fizettek a magyar buliban, a rendőrség vizsgálja a történteket (FOTÓK)
További képekért kattints a fotóra!

Filmforgatásokon használt pénzzel fizettek múlt héten kedden az egyik nyitrai szórakozóhelyen, ahol épp a magyar buli zajlott.

20 eurós hamis bankjegyekről volt szó, amelyek első pillantásra meglehetősen hasonlítottak az eredetire. "Apró" szépséghibájuk volt viszont, hogy a "MovieMoney", valamint a "This is not legal. It is to be just for motion props" felirat állt rajtuk, azaz "nem legális fizetőeszköz, kizárólag forgatási kellékként használható".

Úgy tudjuk, a szórakozóhelyen nem vették észre időben, hogy valaki hamis pénzzel fizetett, így abból több gyanútlan vendég is kapott visszajárót. Az eredeti tettes szinte bárki lehetett, hiszen a magyar egyetemistákon kívül sok más civil is részt vett a nyilvános eseményen.

Renáta Čuháková, Nyitra megye rendőrségi szóvivője érdeklődésünkre megerősítette, hogy jelentették a hatóságoknak a hamis bankjegyek használatát az egyik nyitrai szórakozóhelyen.

"A bűnügyi rendőrség munkatársai foglalkoznak az üggyel, és megteszik a szükséges intézkedéseket" - közölte Čuháková, hozzátéve, dolgoznak a pénz- és értékpapír-hamisítás, megváltoztatás, valamint jogosulatlan előállítás bűntett elkövetőjének felderítésén.

(parameter)