Hamran szerint a rendőrök helyesen cselekedtek a pöstyéni Lidlben történt maszkellenes incidens során

2021. november 16. - 15:26 | Belföld

Hamran István megbízott országos rendőrfőkapitány szerint a rendőrök helyesen cselekedtek, amikor kényszerítő eszközöket alkalmaztak a pöstyéni Lidlben történt maszkellenes provokáció során.

Hamran szerint a rendőrök helyesen cselekedtek a pöstyéni Lidlben történt maszkellenes incidens során
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

A rendőrfőnök szerint a rendőröknek nem volt más választásuk, mint közbelépni. Megjegyezte, hogy a tettesek figyelmen kívül hagyták a rendőrök felszólításait, illetve figyelmeztetéseit a kényszerítő eszközök lehetséges alkalmazására.

Hamran nyomatékosította, hogy a rendőrség nem hunyhat szemet afölött, ha megszegik a törvényt. Az esettel kapcsolatban több személyt is azonosítottak, és ha indokoltnak tartják, büntetőeljárást indítanak ellenük.

Az eset november 4-én történt a pöstyéni Lidlben: egy kisebb csoport tért be az üzletbe, akik nem voltak hajlandók maszkot viselni és a többi vásárló előtt blokkolták a kasszákat. A rendőröket az alkalmazottak, valamint a biztonsági őr értesítette. A rendőrségi intézkedés tettlegességig fajult, aminek az lett a vége, hogy két rendőr is megsérült. Az esetet követően három férfit garázdasággal és hivatalos személy ellen elkövetett támadással gyanúsítottak meg.


TASR/para